Семинар: НОВО! Кандидатстване и управление на европейски проекти. Процедури за безвъзмездна помощ, насочени към бизнеса, които предстои да бъдат отворени по отделните финансиращи програми през 2022 г. Работа с информационната система за управление и наблюдение на средствата от Европейския съюз (ЕС) В България /ИСУН 2020/


Семинарът се проведе присъствено и онлайн.

Лектори:
Радостина Димитрова и Петя Петрова. Участвали са в оценителни комисии, като оценители по процедури на ОП „Иновации и конкурентоспособност”.

Като външни експерти участват в състава на оценителни комисии за разглеждане, оценка и класиране на проектни предложения по процедури за подбор на проекти: „Повишаване на енергийната ефективност в големи предприятия“, „Подкрепа за пилотни и демонстрационни инициативи за ефективно използване на ресурсите“, „Подкрепа на микро и малки предприятия за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19 2014-2020 (ОПИК) и др. към Министерство на икономиката. Радостина Димитрова от 2017 г. до настоящия момент работи като главен експерт в отдел „Проекти“, Главна дирекция: „Аварийно-спасителна дейност“, ИЗПЪЛНИТЕЛНА АГЕНЦИЯ “МОРСКА АДМИНИСТРАЦИЯ”, където участва в процеса на планиране, кандидатстване, договаряне, изпълнение и отчитане на проекти, финансирани по програми на ЕС и други донори.

Петя Петрова е главен експерт в Изпълнителна агенция по околна среда, отдел “Мониторинг на отпадъците”.

Радостина Димитрова - главен експерт в отдел „Проекти“, Главна дирекция „Аварийно-спасителна дейност“, Изпълнителна агенция “Морска администрация”, където участва в процеса на планиране, кандидатстване, договаряне, изпълнение и отчитане на проекти, финансирани по програми на ЕС и други донори.