НОВО! Семинар: Задължения за предоставяне на информация за дейности с отпадъци. Информационни системи за отпадъци. Управление на генерираните производствени отпадъци-процедури по класификация на отпадъци и основно охарактеризиране. Техники и опит при пробовземане на отпадъци и анализи използвани от лабораториите в Изпълнителна агенция по околна среда.


Семинарът в областта на управление на производствените отпадъци се проведе за втори път при голям интерес в София, хотел "Шипка", с лектори от Изпълнителна агенция по околна среда. Посетиха го представители на В и К фирми, производствени предприятия и заводи, Общини, Общински предприятия и др. Обсъдиха се казуси от практиката, поставени от участниците.

Лекторите, г-жа Росица Карамфилова -гл.експерт в отдел „Мониторинг на отпадъците”, дирекция „Мониторинг и оценка на околната среда”и г-жа Радослава Шоевска-началник на отдел „Лаборатория за качество на почвите и характеристика на отпадъците”, главна дирекция „Лабораторно-аналитична дейност” дадоха полезни насоки и решения на поставените въпроси.