Семинар: Политика по опазване на биологичното разнообразие в България. Изграждане и управление на Националната екологична мрежа. Управление и стопанисване на горите в защитените територии и зони от Натура 2000


На 23.04.2015 в София, хотел Шипка се проведе първият семинар от планираните обучения по компонентите на околната среда с лектори от МОСВ. Темите бяха: Политика по опазване на биологичното разнообразие в България. Изграждане и управление на Националната екологична мрежа. Управление и стопанисване на горите в защитените територии и зони от Натура 2000.

Лекторите от Дирекция „Национална служба за защита на природата” на МОСВ отговориха на много практически въпроси и казуси, поставени от участниците. Презентациите на г-жа Лора Димитрова-старши експерт в отдел „Натура 2000“, г-жа Цветелина Иванова, държавен експерт в отдел „Защитени територии“, г-жа Стела Тодорова - експерт в отдел „Защитени територии“ и г-жа Калина Стоянова-държавен експерт в отдел „Биоразнообразие” бяха високо оценени и от участниците. Семинарът посетиха представители на общини, държавни институции, дружества от сектор „Енергетика”, консултантски фирми в областта на екологията и др.