КАРТИНИ И ПАРИ
Пътеводител в оценяването и купуването на изкуство

Велислава Стоянова
Стефан Тилевprague.jpg

Тази книга е пътеводител за всички, които искат да се ориентират в необятния свят на изкуството и да разберат основните механизми за инвестирането, търговията и оценяването му. Тя дава инструменти за анализиране на сложната структура, наречена художествен пазар. Представя една специфична проблематика, свързана с търговията с изкуство в България и водещите световни центрове. Разкрива успешни практики в мениджмънта на музеи, галерии и търговци. Отговаря на въпросите как се формира финансовата стойност на изкуството. Представя похвати и методи на аукционни къщи, галеристи, дилъри, експерти, прекупвачи, фалшификатори, ценители, куратори, изкуствоведи и колекционери. Разглежда взаимоотношенията, възникващи по веригата: собственик (автор) – търговец – купувач. Съвременното изкуство е състезание между играчи, които се борят за известност.


Книгата разкрива механизми, използвани от художниците за повишаване на пазарната цена на техните произведения. Дава примери и съвети за „тайната на успеха“ по модели от световната практика и поведението на най-известните художници в света. Информира за скандалите в пазара на изкуството – наличието на фалшификати, предпоставки, видове и форми в българския и световния артпазар.


Изследването може да служи като практическо помагало в дейността на куратори, колекционери, експерти, художници и галеристи.Цена на книгата: 30 лв. с ДДС. Цената включва доставка по Спиди.

Можете да заявите изданието на тел.: 02 983 58 58, 089 66 0 66 89 или на имейл: office@ocenki.eu. Необходимо е да посочите адрес на доставка, име на получател и тел. за контакти.